В редица училища завършиха 1 ниво по програма „Ментална аритметика – достъпна за всяко дете“

Ментална аритметика Добрич ОУ Христо Смирненски

Редица училища в страната стартираха програма „Ментална аритметика – достъпна за всяко дете“ на Академия КИТ през учебната 2022-23

Първите деца, включени в партньорската програма за училища на Академия КИТ, с вълнуващи емоции завършиха успешно 1 ниво от обучението си. Вдъхновяващи начални учители от различни училища в България вече връчиха на учениците си заслужени сертификати.

Самата партньорска програма е предназначена единствено за училища в България, а идеята е високоефективният метод ментална аритметика да достигне до по-голям брой деца в начален етап на многократно по-ниска цена, сравнено с обучението в частен център. Разработена е в отговор на все по-нарастващите нужди на училищата и родителите от атрактивни и ефективни начини за развитие на концентрацията и паметта при децата, като е базирана на доказан хилядолетен метод.

Занятията по ментална аритметика се провеждат под различни форми – занимания по интереси, клубове, извънкласни дейности и др., спрямо възможностите и решението на всяко училище. Обучението на учителите във всяко училище е изцяло по авторската методика на първата школа по ментална аритметика в гр. Пловдив и една от първите в България изобщо – Академия КИТ. Партньори по програмата на Академия КИТ са училища в  Пловдив, София, Карнобат, Димитровград, Добрич, Пещера, Харманли, Кричим, Брацигово, Труд, Житница и други училища с новаторски стратегии за развитие. 

Наблюденията на преподавателите – учители и треньори по ментална аритметика в училище – категорично потвърждават научните убеждения за менталната аритметика като уникален, нестандартен метод за обучение не само по бързо смятане, но и за оптимално развитие на внимание и концентрация при децата. Тренировките със соробан в детството се отплащат многократно във времето с по-висок академичен успех, по-високи постижения в личния и професионалния живот на човека. Имат пряко отношение към концентрацията – базово ТОП умение на всеки успешен индивид.

Завършилите в различни кътчета на страната продължават във 2 ниво по ментална аритметика

ОУ "Кочо Честеменски", гр. Пловдив