Месец на съвършената геометрия и приложението й с Академия КИТ

Месец на съвършената геометрия

Месец на съвършената геометрия и приложението й в технологиите, състезателната математика, в архитектурата, изкуството, природата и в дизайна е целият ноември 2023 г. за децата в Пловдив с Академия КИТ.

Вече 6 години, като утвърден образователен център в центъра на Пловдив, участваме в израстването и развитието на интелектуалния потенциал на стотици деца. Целта ни е да съдействаме в най-голяма степен за формирането на индивида като Знаещ, Критично мислещ, Можещ и Добър човек.

Работилници за деца от 9 до 15 г.  през ноември 2023 г.

Ето програмата за ноември, която е част от акцента ни да улесним и да направим съмишленик на науката и добротата съвременния ученик.

Работилница „Цветето на живота“

📆Дата: 04.11.2023, събота
🕕Час: 17:00 – 18:30 ч.
Подходящо за: ученици 2-7 клас 🙂
Работилница за деца Цветето на живота
🌸„Цветето на живота“ е геометричен образ, който се среща навсякъде около нас и представлява хармония и баланс във Вселената. Той се състои от няколко кръга, които са разположени така, че създават красив и симетричен образ.
🌿КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?🌿
* Изучаване на символа: Децата могат да научат за символа „Цветето на живота“, неговата геометрия, история и значение в различни култури и духовни учения от древността до наши дни.
* Рисуване и творчество: Децата ще рисуват и създават свои собствени изображения на „Цветето на живота”, използвайки пергел. Това ще стимулира тяхната креативност и разбиране за сакралната геометрия, както и представата за взаимовръзка между геометричните форми.
* Изработка на геометрични арт проекти: Всяко от децата ще създаде свой геометричен арт проект, използвайки символа „Цветето на живота“ като основа.
🗓️ Кога: 04.11.2023 г. -17:00-18:30
🏫 Къде: Академия КИТ
Подарете на вашите деца възможността да открият хармонията и красотата във всичко около тях с работилницата ‘Цветето на живота’ и им разкрийте тайните на сакралната геометрия! Нека те открият красотата на математиката и съвършените пропорции по уникален и вдъхновяващ начин в “Академия КИТ”. Регистрирайте ги днес и им позволете да разцъфтят в мистичния свят на геометрията!
Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

Работилница „Ojos De Dios“

📅11.11.2023 г., събота
⏰17:00 – 18:30.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

Арт работилница за деца в Пловдив Окото

🌟 Открийте Магията на “Ojos de Dios” с Нашата Работилница за Деца! 🌟
Родители и деца, представете си свят, където нишките се превръщат в чудесни „Очи на Бога“ – символи на хармония, защита и единство. Заповядайте в нашата увлекателна работилница и разрешете на децата ви да сътворят тези великолепни и вълшебни талисмани!
🧶 Какво ще научат вашите деца?
* Символиката и историята зад „Очите на Бога“: „Очите на Бога“ (или „Ojo de Dios“ на испански) са древен символ, представляващ единство и цялост в културата на множество коренни жители в Северна и Централна Америка. Те се създават от плетени нишки, които образуват геометрични дизайни, представляващи различни аспекти на живота и природата.
* Детето ви ще придобие умения за изработка на свой собствен талисман с конци, клечки и въображение.
* Ще практикуваме търпение и внимание към детайла.
* Децата ще имат възможността да изразяват себе си чрез дизайна на своите собствени “Ojos de Dios”.
Тази работилница няма да бъде само творческа, но и обогатяваща както познанията по геометрия, така и душата. Вашите деца ще се потопят в света на цветовете, формите и текстурите, като създават свои собствени „Очи на Бога“.
🗓️ Кога: 11.11 – 17:00-18:30
🏫 Къде: Академия КИТ

🌈 Ние предоставяме всички материали, инструкции и насоки, така че децата да могат да се насладят на този креативен процес.
Регистрирайте се днес и позволете на вашите деца да сътворят уникални „Очи на Бога“, които ще ги вдъхновят и научат за древни традиции и култури, съвършени пропорции и вдъхновяващи символи. Не изпускайте тази невероятна възможност за обогатяване на творческите им способности и им позволете да създадат спомен, които ще украсява дома ви! 🌈🧵✨
✏️Само с предварително записване по телефона!

Работилница „Оригами и танграми“

📅12.11.2023г. , неделя
⏰10:30 – 12:00.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

Работилница оригами и танграми

🌈 Открийте Магията на Геометрията с Оригами и Танграм! 🌟
Родители, позволете на вашите малки творци да се потопят в увлекателния свят на геометрията и изкуствата чрез работилницата “Оригами и Танграм – съвършените пропорции” в Академия КИТ!
🧩 Какво ще научат вашите деца?
* Изграждане на форми и фигури чрез геометрични модели.
* Създаване на красиви и интересни оригами проекти.
* Развиване на пространствени умения и логическо мислене чрез танграм загадки.
* Нови знания за японското изкуство на прегъване на хартия и китайската логическа игра Танграм, базирани на съвършена геометрия.
* Изразяване на креативност, въображение и пространствено мислене.
Това е идеалният начин за вашите деца да съчетаят математиката и изкуствата по забавен и вдъхновяващ начин!
🗓️ Кога: 12.11.2023 г. – 10:30 – 12:00
🏫 Къде: Академия КИТ
Регистрирайте се още днес и дайте на вашите деца възможността да създават светове чрез оригами и танграм. Този уникален опит не само ще ги забавлява, но и ще разшири техните познания в областта на геометрията и изкуствата.

Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

Лука Пачоли и Божествената пропорция

📅 19.11.2023, неделя
⏰ 16:00 – 17:30 ч.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

Работилница за ученици Лука Пачоли

🌟 Откриваме Тайните на Пропорциите с Лука Пачоли! 🌟
Позволете на вашите деца да се потопят в света на математиката и изкуствата чрез работилницата ‘Лука Пачоли и Божествената Пропорция’ в Академия КИТ!
🔮 Какво ще научат вашите деца?
* Разгадаване на геометрични загадки, представени от гения Лука Пачоли.
* Изследване на Божествената Пропорция и как тя оформя всичко около нас.
* Съчетаване на математиката и изкуствата, за да създават уникални творби.
* Откриване на тайните на хармонията и баланса в природата и изкуствата.
Това е неповторим шанс за вашите деца да се вдъхновят и да разкрият тайните на Божествената Пропорция. Те ще развият креативността си и ще се научат как математиката може да бъде вълшебна!

🌈 Оборудвани сме с иновативни методи, които правят ученето забавно и интерактивно.
Регистрирайте се днес и дайте на вашите деца възможността да открият света на Божествената Пропорция, такъв, както никога преди не са го познавали! Този уникален опит може да промени техния поглед към науката и изкуствата и да ги вдъхнови за по-големи постижения.

Златните пропорции, витрувианският човек и Леонардо

📅 26.11.2023, неделя
⏰ 16:00 – 17:30 ч.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

Работилница за деца Пловдив Витрувианският човек на Леонардо

🌟 Добре дошли в магията на златните пропорции, витрувианския човек и Леонардо в Академия КИТ!
Родители и деца, нека ви запознаем със света на изкуствата и науката чрез невероятната работилница „Златните пропорции, витрувианския човек и Леонардо“. Това увлекателно приключение е втората част от работилниците ни за вдъхновяващия свят на известния ренесансов художник и учен Леонардо да Винчи.
🎨 Какво ще научат вашите деца?
* Златните пропорции: Децата ще се научат как златните пропорции са присъствали в изкуствата и природата през вековете и как те се използват в идеалните произведения.
* Витрувианският човек: Децата ще разберат историята и значението на витрувианския човек, изобразяващ съотношенията на човешкото тяло, както и неговото приложение в изкуствата и науката.
* Леонардо да Винчи: Ще се запознаят с живота и творчеството на един от най-големите гении на Ренесанса и как той е използвал златните пропорции и витрувианския човек в своите изкуства и научни изследвания.
* Творчество и изследване: Децата ще бъдат насърчавани да създават собствени проекти, вдъхновени от Леонардо, като приложат познанията си за златните пропорции и витрувианския човек.
🗓️ Кога: 26.11.2023 г. – 16:00 – 17:30
🏫 Къде: Академия КИТ
Това е уникална възможност за вашите деца да обединят изкуствата и науката и да се вдъхновят от големите творци на миналото. Съчетавайки образователния процес със съзидателността, тази работилница ще подкрепи техния интелект и креативен дух.

✏️Само с предварително записване!
📞0893 872 851
🕒Местата са ограничени!

**********************************

Не пропускайте да се присъедините и към трансформиращите ни извънкласни обучения за деца 2023/24:

*Школа ПИТАГОР

*Школа Краснопис

*Емоционална интелигентност, обноски и етикет

* Ментална аритметика