Какво е „Школа ПИТАГОР“?

„Школа ПИТАГОР“ е авторска програма, развиваща добродетелите, даваща познания за значението на числата, геометрията, музиката и космологията. Природата е устроена на математически принципи и числовите съотношения са основа и инструмент за опознаване на порядъка в Природата.

Вашето дете е откривател.

 

Какво ще развият децата?

Пространствено и системно мислене

Адаптивност и инициативност

Развитие на умствените способности и творческия потенциал

Увереност в собствените сили

Научават се да бъдат самостоятелни

Имат по-развито чувство за справедливост и честност


 

Безплатна книга за съвършената геометрия

Пиши ни на
e-mail: kit@academiakit.com
с текст: Желая да получа книжката „Чудесата на Математиката“, и телефон за обратна връзка.
Ние ще ти изпратим електронната книга.

Безплатна книга STEM обучение Школа Питагор
 
 
 
Школата на Питагор в древността е била най-богатата на знания система, която някога човешкият ум би могъл да създаде с цел усъвършенстване на човешкия род. Школата е призовавала към човешко усъвършенстване, добродетелта била в основата на преподаване и чрез навика се затвърждавала по най-силен начин.

Основни точки в програмата на обучение

🔵 Какво е в основата на математиката? Как тя е свързана с всичко около нас – природата, съвършените числа, значенията на числата сами по себе си, древните числа на маите, Китай, Египет?
🔵 Какво представлява геометрията? Симетричните геометрични тела – тетраедър, куб, октаедър, икосаедър. (Чертаем и сглобяваме геометрични тела.)
🔵 Как се проявяват числата в музиката? Музиката и небесните тела.
🔵 Числата и небесните тела. Космология.
🔵 Как добродетелите са свързани с числата?

Какво ни накара да създадем тази програма?

На света са нужни личности, изградени с добродетели. Отвсякъде получаваме информация, че днешните деца се раждат много умни и – да, така е, но това, което им липсва спрямо старите поколения, е нравствената система, приучаването им към добродетелта от малки. Записваме децата си в различни школи, курсове, академии, които ще им дадат нужните знания за добър старт в живота, в една тясна и конкретна област. Основното, на което трябва да ги научим, е да виждат света като система от много елементи, които са взаимосвързани и взаимозависещи едно от друго и от цялото. Важно е да развием мислене, чрез което децата да се научат да виждат цялата картина както във взаимоотношенията, така и в училищния процес, а по-нататък – и в работата им. Целта на „Школа ПИТАГОР“ е  детето да придобие желание да развива добродетелите в себе си и да достигне до осъзнаване на взаимосвързаността на всичко в света му. Умът не е достатъчен, трябва и да си добър човек.

В нашата школа не създаваме победители, учим децата какво е да си добър човек. Добродетелите и знанието сформират добрия Човек.

Резултати:

  • Дълбоко разбиране и припознаване на човешките добродетели
  • Развива мисленето, включително пространствено, критическо, аналитично и абстрактно
  • По време на обучението детето развива основните компоненти на креативността: плавност и гъвкавост на мисълта, оригиналност и любознателност
  • В резултат на занятията се повишават уменията за екипна работа, способност за общуване, презентационни умения, което води до повишаване на увереността на детето
  • Осъзнатост
  • Системно мислене

 

Продължителност:

  • 10 занятия по 1,30ч. (2 учебни часа по 45 мин.)
  • Веднъж седмично

За кои възрасти е подходяща Школата?

От 9г. до 16г.

Показваме на децата другото лице на математиката – това, което не учат нито в училище, нито някъде другаде. Учениците ни разбират значението на тази наука и тя им става любима. Обучението се провежда чрез специално адаптирани учебници, помагала  и  игри. По думи на родителите, чиито деца са завършили Школа Питагор, има промяна в отношението на децата към околните, станали са по-трудолюбиви, по-търпеливи, обикнали са математиката.

Най-вълнуващото приключение за Вашите деца– „Школа ПИТАГОР”! Запишете се на безплатен пробен урок . Академия КИТ , тел.0893 872 851

Стартиращи обучения

Школа Питагор Пловдив – старт: Март 2024
Школа Питагор онлайн – старт: Март 2024

Запитване за участие

Безплатен пробен урок в STEM Школа ПИТАГОР Пловдив