Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика е програма за интензивно и всестранно развитие на детския потенциал с помощта на древното японско сметало абак – откритие номер 2 за човечеството според списание “Форбс”, или едно от най-важните открития на всички времена. В основите на тази високоефективна система е смятането наум с големи числа. Принципът на сметалото е на повече от две хиляди години, а в страни като Япония, Сингапур, Китай се използва и днес в училище. Менталната аритметика се преподава в над 50 държави в целия свят, предимно на деца (в САЩ, Англия, Канада, Австралия, Тайланд, Русия), но в някои държави – и на възрастни. В САЩ го използват и при много възрастни хора като профилактика срещу Алцхаймер.

Менталната аритметика с Академия КИТ е програма, която позволява ефективно и хармонично да се развиват двете полукълба на мозъка, за да може детето да възприема максимално бързо и да обработва различна по вид информация.

Менталната аритметика развива паметта, подобрява концентрацията и успеха в училище!

Вече 5 години Академия за развитие на интелекта КИТ успешно обучава деца от Пловдив, а вече сме и в София, Смолян, Харманли, Раковски, Хисаря!

Успехът идва с правилния подход. Вашето дете е откривател и ние можем да го докажем!

Нашите предимства

ОНЛАЙН ПЛАТФОРМА

До края на обучението по Ментална аритметика вашето дете не само, че ще владее бързо смятане наум, но ще е посетило виртуално и опознало всички континенти, държавите, забележителностите им. Всяко дете има персонален достъп до интерактивната ни платформа, като има възможност не само за тренировки, но и за състезания в реално време с деца от други точки на света.

ИГРОВИЗАЦИЯ

Всеки урок се провежда под формата на игра, по време на която децата решават над 80 примера. Костенурчо диктува задачи и след като ги решим, ни разказва за държавите и континентите, решаваме викторини, свързани с различни забележителности по света. Играем на логически игри, смятаме на абакуса и се забавляваме.

КОМПЕТЕНТНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЪЗДАВАЩИ БЪДЕЩИ ОТКРИВАТЕЛИ

Всеки от преподавателите ни е сертифициран за преподаване на Ментална аритметика за деца.

Всеки един от преподавателите ни е избран, защото обича децата, вижда в тях бъдещи откриватели, има огромно търпение, осъзнава, че усмивката разтапя всички ледове и разбира, че всички ние има на какво да се научим от децата!

МЕЖДУНАРОДНИ ОЛИМПИАДИ

3 пъти годишно децата при нас участват в международни олимпиади!

Състезават се с деца от цял свят и успяват да натрупат самочувствие и компетенции в училище!