Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика е програма за интензивно и всестранно развитие на детския потенциал с помощта на древното японско сметало абак – откритие номер 2 за човечеството според списание „Форбс“, или едно от най-важните открития на всички времена. В основите на тази високоефективна система е смятането наум с големи числа. Принципът на сметалото е на повече от две хиляди години, а в страни като Япония, Сингапур, Китай се използва и днес в училище. Менталната аритметика се преподава в над 50 държави в целия свят, предимно на деца (в САЩ, Англия, Канада, Австралия, Тайланд, Русия), но в някои държави – и на възрастни. В САЩ го използват и при много възрастни хора като профилактика срещу Алцхаймер.

Менталната аритметика с Академия КИТ е програма, която позволява ефективно и хармонично да се развиват двете полукълба на мозъка, за да може детето да възприема максимално бързо и да обработва различна по вид информация.

Менталната аритметика развива паметта, подобрява концентрацията и успеха в училище!

Вече 6 години Академия КИТ успешно обучава деца от Пловдив, София, Смолян, Харманли, Раковски, Хисаря, а програмата ни „Ментална аритметика – достъпна за всяко дете“ се прилага в български училища в Пловдив, Димитровград, Карнобат, Добрич, Пещера, Харманли, Кричим, Брацигово, Житница, Труд, Строево.

Успехът идва с правилния подход. Вашето дете е откривател и ние можем да го докажем!

Нашите предимства

ОНЛАЙН ПЛАТФОРМА

До края на обучението по Ментална аритметика Вашето дете не само че ще владее бързо смятане наум, но ще е посетило виртуално и опознало всички континенти, държавите, забележителностите им. Всяко дете има персонален достъп до интерактивната ни платформа, като има възможност не само за тренировки, но и за състезания в реално време с деца от други точки на света.

ИГРОВИЗАЦИЯ

Всеки урок се провежда под формата на игра, по време на която децата решават над 80 примера. Костенурчо диктува задачи и след като ги решим, ни разказва за държавите и континентите, решаваме викторини, свързани с различни забележителности по света. Играем на логически игри, смятаме на абакуса и се забавляваме.

КОМПЕТЕНТНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЪЗДАВАЩИ БЪДЕЩИ ОТКРИВАТЕЛИ

Всеки от преподавателите ни е сертифициран за преподаване на Ментална аритметика за деца.

Всеки един от преподавателите ни е избран, защото обича децата, вижда в тях бъдещи откриватели, има огромно търпение, осъзнава, че усмивката разтапя всички ледове и разбира, че всички ние има на какво да се научим от децата!


 

Академия КИТ в Пловдив в партньорство и със

ЗАНИМАЛНЯТА НА МАГИ

Занималнята на Маги е място, на което можете да доверите грижата за качествената подготовка по ежедневните учебни задължения на своите деца – място с чудесна локация и несравнима педагогическа среда. За поредна година и учениците на Маги ще имат възможност да се обучават по ментална аритметика на място, без да е необходимо да посещават нашия учебен център; да участват в Националната олимпиада, да печелят награди и по-добро самочувствие с Академия КИТ

 


 

МЕЖДУНАРОДНИ ОЛИМПИАДИ

3 пъти годишно децата при нас участват в международни олимпиади!

Състезават се с деца от цял свят и успяват да натрупат самочувствие и компетенции в училище!

 


Учебни материали

Чудното сметало за ментална аритметика е задължително за всеки курсист. За всяко ниво в обучението по ментална аритметика нашият експертен екип е разработил помагала и забавни игри, с които курсистите работят, както и адаптиран спрямо нашата програма  учебник по ментална аритметика

Учебник по ментална аритметика

Стартиращи обучения

Септември 2022 г.

Попитайте за голямата ни отстъпка при ранно записване до 31.07.2022 г.

Наличност: Не.

*Отстъпката важи за записване до 31.07.2022 г. в групите, които стартират през септември 2022 г.

*За бъдещи първокласници – от 5 до 7 г.

*Училищна възраст: над 7 г.