Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика е програма за интензивно и всестранно развитие на детския потенциал с помощта на древното японско сметало абак – откритие номер 2 за човечеството според списание „Форбс“, или едно от най-важните открития на всички времена. В основите на тази високоефективна система е смятането наум с големи числа. Принципът на сметалото е на повече от две хиляди години, а в страни като Япония, Сингапур, Китай се използва и днес в училище. Менталната аритметика се преподава в над 50 държави в целия свят, предимно на деца (в САЩ, Англия, Канада, Австралия, Тайланд, Русия), но в някои държави – и на възрастни. В САЩ го използват и при много възрастни хора като профилактика срещу Алцхаймер.

Менталната аритметика с Академия КИТ е програма, която позволява ефективно и хармонично да се развиват двете полукълба на мозъка, за да може детето да възприема максимално бързо и да обработва различна по вид информация.

Соробан (японското сметало)

Менталната аритметика развива паметта, подобрява концентрацията и успеха в училище!

Вече 6 години Академия КИТ успешно обучава деца от Пловдив, София, Смолян, Харманли, Раковски, Хисаря, а програмата ни „Ментална аритметика – достъпна за всяко дете“ се прилага в български училища в Пловдив, Димитровград, Карнобат, Добрич, Пещера, Харманли, Кричим, Брацигово, Житница, Труд, Строево.

Успехът идва с правилния подход. Вашето дете е откривател и ние можем да го докажем!

 


 

Ментална аритметиката по методика на Академия КИТ

Нашите предимства

 

Онлайн платформа

До края на обучението по Ментална аритметика Вашето дете не само че ще владее бързо смятане наум, но ще е посетило виртуално и опознало всички континенти, държавите, забележителностите им. Всяко дете има персонален достъп до интерактивната ни платформа, като има възможност не само за тренировки, но и за състезания в реално време с деца от други точки на света.

Работа със сметалото

Акцент в преподаването на ментална аритметика са тренировките със соробана, напътствани и ръководени предимно от треньора спрямо избрано от него темпо и ниво на трудност. Така методиката ни се доказва като автентична и най-близка до японския модел, а ползите за децата са усвояване на пълноценни индивидуални умения за концентрация. Прочетете още за японското сметало.

Сметало за ментална аритметика

 

Игровизация

Всеки урок се провежда под формата на игра, по време на която децата решават над 80 задачи. Костенурчо диктува задачи и след като ги решим, ни разказва за държавите и континентите, решаваме викторини, свързани с различни забележителности по света. Играем на логически игри, смятаме на абакуса и се забавляваме.

 

КОМПЕТЕНТНИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЪЗДАВАЩИ БЪДЕЩИ ОТКРИВАТЕЛИ

Всеки от преподавателите ни е сертифициран за преподаване на Ментална аритметика за деца.

Всеки един от преподавателите ни е избран, защото обича децата, вижда в тях бъдещи откриватели, има огромно търпение, осъзнава, че усмивката разтапя всички ледове и разбира, че всички ние има на какво да се научим от децата!

УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ

Чудното сметало за ментална аритметика е задължително за всеки курсист. За всяко ниво в обучението по ментална аритметика нашият експертен екип е разработил помагала и забавни игри, с които курсистите работят, както и адаптиран спрямо нашата програма  учебник по ментална аритметика

МЕЖДУНАРОДНИ ОЛИМПИАДИ

3 пъти годишно децата при нас участват в международни олимпиади!

Състезават се с деца от цял свят и успяват да натрупат самочувствие и компетенции в училище!


Партньорства

Освен родителите на курситите, наши приятели и партньори са и редица училища в България по програма „Ментална аритметика – достъпна за всяко дете“. Целта ни е това високоефективно обучение да бъде достъпно за възможно най-много българчета.

Учебник по ментална аритметика

Виртуално сметало

Виртуално сметало

Абакът - пръв помощник. Опитайте и вие

Онлайн сметало за ментална аритметика
Отворете виртуалното сметало, като кликнете върху него

Стартиращи обучения

Март 2024 г.

Свободни места: Да

*Желаещите да се включат в групите по ментална аритметика е необходимо да заяват безплатен пробен урок на тел.0878155050.

*За бъдещи първокласници – от 5 до 7 г.

*Училищна възраст: над 7 г.