Коледни работилници| Месец на коледната геометрия

Коледни работилници за деца в Пловдив

Какъв завладяващ декември за малки и големи деца сме подготвили само! Предлагаме да комбинираме математиката и творчеството за празничния сезон! „Месец на коледната геометрия“ и приложението й в празничната украса за елхата, интересните играчки, математика в изкуството на коледната картичка и празничния дизайн е целият декември 2023 г. за децата в Пловдив с Академия КИТ.

Вече седма година, като утвърден образователен център в центъра на Пловдив, участваме в израстването и развитието на интелектуалния потенциал на стотици деца. Целта ни е да съдействаме в най-голяма степен за формирането на индивида като Знаещ, Критично мислещ, Можещ и Добър човек.

Работилници за деца  през декември 2023 г.

Ето програмата за декември, която е част от акцента ни да улесним и да направим съмишленик на познанието, науката и добротата съвременния ученик.

Работилница за изработка на Коледна картичка „Арт геометрия с Фибоначи и калиграфия““

📆Дата: 09.12.2023, събота
🕕Час: 15:00 – 16:30 ч.
Подходящо за: ученици 1-7 клас 🙂
Коледна работилница арт геометрия Фибоначи и калиграфия

Една снежинка❄️, още една снежинка❄️, две снежинки❄️❄️, три❄️❄️❄️, пет❄️❄️❄️❄️❄️…
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13…
🌟Това числовата редица на Фибоначи ли е, или просто вали сняг?
🌈За онези деца, които не спират да експериментират, Академия КИТ е подготвила невероятна работилница 2 в 1 – математика и краснопис.
Направи си 🎄коледна картичка, като използваш знания и умения по творческа геометрия и калиграфия, на които ще те научим в първата част на занятието:
-изчисли редицата на Фибоначи и я нанеси в златна спирала под формата на снежинки.
-измисли своето златно пожелание за доброта, здраве, любов, мир.
-изпиши го с калиграфски техники, като следваш спиралата на Фибоначи и го разположиш правилно.

Voila! Математическото изкуство се оказва истинско вълшебство! Невероятно взаимодействие на природата, геометрията и красивото слово! Коледната картичка, която ще сътвориш, ще зарадва повече от очакваното сетивата на онзи, за когото ще я изработиш! Разбери защо, като се запишеш предварително в работилницата ни Коледна картичка „Арт геометрия с Фибоначи и калиграфия“.
🗓️ Кога: 09.12.2023 г. -15:00-16:30
🏫 Къде: Академия КИТ
✏️Само с предварително записване!
📞0878 15 50 50
🕒Местата са ограничени!

Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

Работилница „Антигравитационна Коледа | Тенсегрити“

📅09.12.2023 г., събота
⏰10:30 – 12:00.

👨‍🎓Подходящо за: ученици 1-7 клас

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)

Работилница за деца Антигравитационна коледа

ТЕНСЕГРИТИ

Добре дошли в „Академия Кит“ – мястото, където науката става забавление, а детската креативност и любопитство са най-добрите учители! 🌌🚀 Днес ви представяме нашата увлекателна работилница за създаване на антигравитационни скулптури “Тенсегрити”! 🌈✨

По време на работилницата ще въведем децата в удивителния свят на инженерството и баланса, използвайки принципите на тенсегрити. С помощта на подръчни материали, децата ще създадат свои уникални антигравитационни скулптури, които изглеждат на пръв поглед невъзможни – те се поддържат чрез перфектно постигнато равновесие. 🎨🌐
Работилницата не е просто въведение в инженерството, а е и истинско приключение в изследване на тайните на правилните структури и баланса. Всеки участник ще си тръгне със своя собствена творба и нова доза любопитство за физиката зад антигравитационните явления. 🌟🛰️
Заповядайте в „Академия Кит“ за едно вълнуващо и образователно приключение, където науката е забавна, а творчеството разцъфва! 🚀😊🔬 Нека заедно направим една антигравитационна Коледа – носете си само коледния дух, всички останали материали са подсигурени от нас!

✏️Само с предварително записване!
📞0893 872 851
🕒Местата са ограничени!

Работилница „Тъкане на елха“

📅10.12.2023г. , неделя
⏰13:00 – 14:30ч.

🏫 Къде: Академия КИТ
👨‍🎓Подходящо за: малки и големи деца

Коледна работилница за деца тъкане на елха

🌈 Открийте Магията на тъкането, като сами изработите своето Пано „Коледна елха“! 🌟
Позволете на вашите малки творци да се потопят в увлекателния свят на коледната геометрия!

🧩 Какво ще правим?

Тъкането е форма на изкуство, която съществува от векове. Той има толкова практически приложения в както в бита ни, така и в истинските форми на изкуството. В този урок учениците ще придобият основни знания и опит в тъкането. Децата ще приложат начални умения за тъкане в проект за изработка на забавна коледна украса! С този красив дизайн децата ще усвоят основната идея за тъкането и ще могат да надграждат тези знания с бъдещи свои хобита и проекти!
🧩 Какво ще научат вашите деца?

* Нови знания: какво е стан, как се работи с него; какво са нишка и видове спрямо материала.
* Как да тъчем форми и фигури чрез геометрични модели.
* Как да създадем красив и интересен проект. Как да броим при тъкането.
* Развиване на пространствени умения и логическо мислене.
* Изразяване на творчество, въображение и пространствено мислене.
Това е идеалният начин за вашите деца да съчетаят математиката и изкуствата по забавен и вдъхновяващ начин!
Регистрирайте се още днес и дайте на вашите деца възможността да създават автентични форми чрез тъкане. Този уникален опит не само ще ги забавлява, но и ще разшири техните познания в областта на приложните изкуства.

Работилница „Геометрия на СНЕЖИНКАТА“

📅10.12.2023г. , неделя
⏰15:00 – 16:30ч.

🏫 Къде: Академия КИТ
👨‍🎓Подходящо за: малки и големи деца

Коледна работилница Геометрия на снежинката

🌈 Обзалагаме се, че много от нас не свързват снежинката с математика! Е, позволете ни да запознаем любопитните малки умове с възхитителните тайни на тази природна красота! 🌟
Работилница „Геометрия на снежинката“ среща малките творци ОТБЛИЗО с изящните форми на тази иначе химическа структура на водата. Така че… Да се потопим в увлекателния свят на коледната геометрия!

🧩 Какво ще правим?

Ще се запознаем в близък план със структурата и формите, които приема водата във вид на снежинка. Ще наблюдаваме и отбележим характерните белези на симетрията. Във втората част на коледната работилничка ще пресъздадем наученото в разкошна коледна феерия от хартия! Децата ще изработят своята съвършена снежинка, за да допълнят топлия уют на коледната украса у дома.

Тази коледна работилница е идеалният начин за вашите деца да се запознаят с красотата на геометричните форми, като съчетаят математиката и приложното изкуство по забавен и вдъхновяващ начин!
Регистрирайте се още днес и дайте на вашите деца възможността да внесат автентичен коледен дух в своя ДЕКЕМВРИ.

Работилница изработка на геометрична коледна играчка „Коледен икосаедър“

📅 16.12.2023, събота
⏰ 10:30 – 12:00 ч.

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
👨‍🎓Подходящо за: малки и големи деца

изработка на геометрична коледна играчка

Добре дошли в „Академия Кит“! 🎄🌟 Този сезон ви представяме увлекателна работилница, посветена на създаването на коледна играчка за елха във формата на съвършено геометрично тяло – икосаедър! 🎁🔶

Нашите креативни инструктори ще научат децата как да превърнат математическите форми във вълшебни коледни играчки. С този уникален проект, децата ще имат възможността да създадат красиви икосаедрални играчки, които ще украсят техните елхи със стил, знание и оригиналност. 🌈✨
Работилницата предлага не само възможност за творчество, но и подпомага развитието на математическото и пространствено мислене на децата и задълбочава познанията им в сферата на геометрията. Всеки участник ще създаде своя собствена уникална коледна играчка, която да бъде гордостта на техните празнични украшения. 🎨🎀
Заповядайте в „Академия Кит“ за едно неповторимо пътешествие в света на творчеството и коледната радост! 🌟😊🎄Носете си само коледния дух, всички останали материали са подсигурени от нас!
✏️Само с предварително записване!
📞0893 872 851
🕒Местата са ограничени!

🌈 Оборудвани сме с иновативни методи, които правят ученето забавно и интерактивно.
Регистрирайте се днес и дайте на вашите деца възможността да открият света на Божествената Пропорция, такъв, както никога преди не са го познавали! Този уникален опит може да промени техния поглед към науката и изкуствата и да ги вдъхнови за по-големи постижения.

Украси елхата с пожелания 🎄 | Коледна калиграфия

📅 16.12.2023, събота
⏰ 12:30 – 14:00 ч.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 1-7 клас

Коледна калиграфия в коледна работилница

Искаш ли да изработиш своя собствена 🎄персонализирана украса🎄 за коледната елха?

Предлагаме ти да се пренесеш в празничния дух с работилница 🎄“Украси елхата с пожелания | Коледна калиграфия | Работилница“🎄. Ще те научим как да украсиш със своето лично пожелание своеобразна коледна топка, след което ще я отнесеш вкъщи, за да я окачиш с гордост на дървото или да я поднесеш като 🎁съвършения подарък на семейство и приятели.

🧩 Какво ще правим?
🌟В първата част ще се концентрираме върху модерното калиграфско изписване на букви и ще научиш основни правила от това изкуство. След това ще тренираш своето лично послание, за да добиеш представа как ще изглежда и ще се усеща върху картонената топка. Ще имаш достатъчно време да експериментираш и да играеш с идеите, които се въртят в представите ти.

🌟След като се почувстваш по-уверен/а и си убеден/а, че ще изглеждат фантастично, ще преминем към втората част – същинското нанасяне на красивите букви. Тъй като ще работим по коледна тема, ще използваш за писане бяла или златна химикалка върху червена или зелена топка. присъства и набор от декоративни елементи, които можеш да използваш, за да запълниш празнично пространстовото на коледната си украса.
Ще има много коледна естетика.
✏️Само с предварително записване!
📞0878 15 50 50
🕒Местата са ограничени!
*Моля обърнете внимание:
🌈✨Всички материали и консумативи, необходими за направата на калиграфската украса, са осигурени.
Работилницата е подходяща за деца в ученическа възраст 1-7 клас.
Ако искате да резервирате работилница за училищен клас или група от занималня, моля да се свържете с нас за повече информация.

Работилница изработка на коледно джудже „Помощник на дядо Коледа“

📅 17.12.2023 г., неделя
⏰ 10:30 – 12:00 ч.

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
👨‍🎓Подходящо за: малки и големи деца

Коледна работилница изработка на джудже гном

Хайде в „Академия Кит“ – мястото, където детското творчество се превръща в забавление и учене! 🌟 В този празничен сезон предлагаме на вашите малчугани едно наистина вълнуващо приключение – работилница за изработване на Коледни джуджета от филц и плат! 🎨🎄
🗓️ Кога: 17.12.2023 г. – 10:30-12:00 ч.
🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
Нашите прекрасни инструктори ще въведат децата в света на творчеството, предоставяйки им всичко необходимо за създаването на вълшебни коледни помощници. С помощта на мекия филц и плат, децата ще разгърнат своето въображение, създавайки уникални джуджета, които да са израз на техния стил и индивидуалност. 🎅🧵
Работилницата не е просто творческо преживяване – тя е възможност за развитие на моториката и усъвършенстване на техническите умения на децата, докато те се забавляват и се наслаждават на коледната атмосфера. 🌈👧👦
Всеки участник ще си тръгне от Академията с усмивка и с нов приятел – собственото си уникално джудже, което да украси дома ви през празничните дни. Заповядайте в „Академия Кит“ за едно незабравимо коледно пътешествие в света на творчеството и радостта! 🎉😊🎁
Носете си само коледния дух, всички останали материали са подсигурени от нас!
✏️Само с предварително записване!
📞0893 872 851
🕒Местата са ограничени!

Работилница изработка на геометрична коледна играчка „ТРИСКЕЛЕ“

📅 23.12.2023 г., събота
⏰ 10:30 – 12:00 ч.

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
👨‍🎓Подходящо за: малки и големи деца

Коледна работилница трискеле

Коледната магия идва с вдъхновяващо творчество и в тази коледна работилница! 🎄✨ Днес представяме нашата детска работилница за създаване на геометрични коледни топки, вдъхновени от древния символ Трискеле! 🌟🎨

Какво е Трискеле? Това е най-известният символ, използван в древни времена и получил името си от гръцката дума, която се превежда като „три крака“. Разпространява се в Европа, Азия, Южна Америка и Изтока. Трискеле е знак, възхваляващ силата на слънцето (изгрев, зенит и залез).
Нашите инструктори ще научат децата как да съчетаят традиционната коледна украса с красотата и символизмът на Трискеле. С помощта на разнообразни материали, цветове и техники, децата ще създадат свои собствени красиви коледни топки, изпълнени със символика и вдъхновение. 🎨🌀
Работилницата не само ще развие творческите умения на децата, но и ще ги запознае с още една съвършена геометрична фигура, както и с красивият символ Трискеле, предоставяйки им възможността да създадат персонализирани и уникални коледни украшения. Всеки участник ще си има спомен от събитието – своя собствена прекрасна коледна топка, която ще украси елхата ви. 🌈🎁
Заповядайте в „Академия Кит“ за едно топло и творческо предколедно творене!- Носете си само коледния дух, всички останали материали са подсигурени от нас!

🌈 Оборудвани сме с иновативни методи, които правят ученето забавно и интерактивно.
Регистрирайте се днес и дайте на вашите деца възможността да открият света на Божествената Пропорция, такъв, както никога преди не са го познавали! Този уникален опит може да промени техния поглед към науката и изкуствата и да ги вдъхнови за по-големи постижения.

🕒Местата са ограничени!

**********************************

Не пропускайте да се присъедините и към трансформиращите ни извънкласни обучения за деца 2023/24:

*Школа ПИТАГОР

*Школа Краснопис

*Емоционална интелигентност, обноски и етикет

* Ментална аритметика