Кои са медалисти в Национална олимпиада по ментална аритметика 2023 „Бързи и умни в училище“?

Национална олимпиада по ментална аритметика 2023 Бързи и умни

Радостни сме да обявим победителите в Националната олимпиада по ментална аритметика 2023 „Бързи и умни в училище“. Състезаваха се ученици от български училища, участващи в партньорската програма „Ментална аритметика – достъпна за всяко дете“ с Академия КИТ. Сред най-упоритите претенденти за медалите бяха учениците от Добрич, Карнобат, Димитровград, Пещера, Брацигово,  Житница, Строево, Труд. Всички медали обаче – златен, сребърен и бронзов – заслужено отиват в 1 „б“ клас на СУ „Хр. Ботев“ гр. Карнобат. 

Медалистите

Тримата отличили се като най-бързи и точни, са:

  1. Мерт Хабил – 1 „б“ клас от СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат. Златен медал и голямата награда за 1 място.
  2. Александър Русев – 1 „б“ клас от СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат. Сребърен медал и награда за 2 място.
  3. Адриан Хаджен – 1 „б“ клас от СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат. Бронзов медал и награда за 3 място.

Допълнителни награди има и за всички ученици, събрали максималните 100 точки за верни отговори със и без помощта на сметало соробан, но отстъпващи по време на изпълнение. Това са децата от 4 до 7 място:

4.  Савас Билгин – 2 „а“ клас от ОУ „Хр. Смирненски“ гр. Добрич;

5. Инна Атанасова – 2 „д“ клас от ОУ „Пенчо Славейков Димитровград;

6. Пламена Вълева – 1 „б“ клас от СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат;

7. Георги Добрев – 2 „а“ клас от ОУ „Хр. Смирненски“ гр. Добрич.

Предстои награждаването с грамоти, отличия и награди да се случи във всяко от училищата.

Учителите по ментална аритметика

Специална грамота за „Най-вдъхновяващ учител по ментална аритметика“ ще получат ръководителите на групите на победителите – г-жа Иванка Лолова и Иваничка Чанева от СУ „Христо Ботев гр. Карнобат, г-жа Рени Бончева от ОУ „Хр. Смирненски“ гр. Добрич, г-жа Красимира Димитрова и Радка Генева от ОУ „Пенчо Славейков Димитровград.

Наградите и отличията са осигурени от организатора – Академия КИТ – първата школа по ментална аритметика в гр. Пловдив и Южна България. Силно беше участието на децата от всички училища и всеки ученик ще получи грамота за достойно представяне.

„Поздравления за всички малки откриватели и техните преподаватели! Нека бъдат все така мотивирани и самоотвержени, да жънат нови успехи и да станат вдъхновители на тези около тях!“, пожела основателят на Академия КИТ г-жа Кристина Върбанова. 

Ето какво сподели с вълнение г-жа Лолова:

Първокласниците от СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат с ръководители Иванка Лолова и Иваничка Чанева посещават часовете по ментална аритметика с желание и интерес. С помощта на менталната аритметика учениците развиха ключови умения и качества като концентрация, търпение, зрителна и слухова памет, отношението си към собствените емоции  и тези на другите, критическо и естетическо мислене и творчество. Учениците добиха самочувствие и инициативност, която води до увеличаване на общата успеваемост по предметите в училище. С нетърпение очакват да се запознаят с трето и четвърто ниво по ментална аритметика. Благодарим на екипа на Академия КИТ.


Как да влезе менталната аритметика и във Вашето училище по достъпен и ефективен начин може да разберете, като се свържете с нас.