„Стоп!“ на виртуалната нереалност в месец на учените в Академия КИТ

Работилници за деца Пловдив октомври 2023

Стоп! На виртуалната нереалност отвръщаме с месец на учените

Поставяме актуалната тема за нуждата да въвлечем деца и подрастващи в пленителната дейност на поне четирима изобретатели – учени, променили света! Вече 6 години, като утвърден образователен център в центъра на Пловдив, участваме в израстването и развитието на интелектуалния потенциал на стотици деца. Целта ни е да съдействаме в най-голяма степен за формирането на индивида като Знаещ, Критично мислещ, Можещ и Добър човек.

Работилници за деца от 9 до 15 г.  през октомври 2023 г.

Ето програмата за месеца, която е част от акцента ни да противодействаме на заплахата от когнитивен застой, надвиснала над съвременния виртуализиращ се човек.

Работилница „Фибоначи и златното сечение“

📆Дата: 14.10.2023, събота
🕕Час: 10:30 – 12:00 ч.
Подходящо за: ученици 2-7 клас 🙂
Работилница за деца Златно сечение
🌳Виж математиката в природата! Изчисли спиралата на Фибоначи! 🌼
Цели: Запознаване с шаблоните в природата, онагледяване, задаване на параметри и изчисляване на редицата на Фибоначи и начертаване на златната спирала – един от най-срещаните природни шаблони, уловен още от древните математици и философи, прилаган и до днес от най-добрите художници, архитекти, рекламисти, писатели.
Всеки участник ще бъде откривател на математически закони и ще изуми родителите си с невероятно приложно знание. След занятието Вашето дете ще е нетърпеливо да Ви провокира с наученото!
Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

Работилница „ Архимед и бойните машини“

📅15.10.2023г. , неделя
⏰16:00 – 17:30.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

Работилница за деца Архимед и бойните машини

През 214 г. Рим атакува Сиракуза и войските на консула Марцел незабавно поставят града под обсада. На Архимед е поверена защитата на стените. Тито Ливио казва: „ Архимед… Той беше несравним наблюдател на небето и звездите, още по-необикновен, въпреки това откривател и конструктор на устройства и бойни машини, с които успяваше да се забавлява с минимални усилия от всяко действие, извършвано от враговете с огромни сили“.
***Работилница: „ Архимед и бойните машини“ за ученици***
🗝️Математиката е езикът на Земята. Всеки ученик ще си построи катапулт, ще разбере значимостта на известни математически константи, тяхното практическо приложение.

Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

Работилница „Леонардо и изобретенията“

📅22.10.2023 г., неделя
⏰16:00 – 17:30.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

Работилница за деца Леонардо и изобретенията

Леонардо Да Винчи е първият човек, който си дал сметка, че броейки кръговете в стеблата на дърветата, можело да се отгатне възрастта им. От това откритие по-късно се родила и науката дендроклиматология, която изучава климата въз основа на следите, оставени от природата в кръговете на дърветата.
Работилница: „ Леонардо и изобретенията“ за ученици
Математиката е езикът на Земята. Всеки ученик ще си построи „Мостът на Леонардо“, ще разбере значимостта на известни математически константи, тяхното практическо приложение.
Очакваме ви на 22.10.2023г. Неделя от 16:00 до 17:30.!

Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

Местата са ограничени!

Геодезичен купол | Архитектурно-математическа работилница

📅 28.10.2023, събота
⏰ 10:30 – 12:00 ч.
👨‍🎓Подходящо за: ученици 2-7 клас

архитектурна работилница за деца Пловдив Академия КИТ

Ще изследваме геодезичните куполи, тяхното архитектурно приложение в градовете на бъдещето. Ще се запознаем с работата на Бъкминстър Фулър – легенда в света на архитектурата. Всяко дете ще създаде свой геодезичен купол. Ще разгадаем ролята и силата на равностранния триъгълник.

В света на архитектурата Бъкминстър Фулър е легенда. Той се нарежда до Франк Лойд Райт и Льо Корбюзие. Той не е изобретил геодезичния купол, той всъщност е изобретен от Валтер Бауерсфелд, но Бъкминстър Фулър го превърна в общоприета дума. Неговата любов към геодезичните куполи се разпространи сред поколения млади студенти по архитектура през последния половин век. Той видя потенциала в геодезическите триъгълни структури за изграждане на здрави, но леки суперструктури, получи патенти за редица свои проекти. Бъкминстър Фулър също е известен в дизайнерските кръгове с философията си за напредничаво мислене. Той проектира Dymaxion House през 40-те години на миналия век като тип жилище за масово производство. Представете си, ако къщите се правят като колите във фабриките. Според нас това го прави предшественик на движението за сглобяеми домове. Той също така разработи теории за ограниченото количество природни ресурси в света и е екологичен визионер. Поради тези и други причини той е наш герой и герой на много, много дизайнери. Вижте събитието в страницата на Академия КИТ във Фейсбук.

✏️Само с предварително записване!
☎️ 0893 872 851
🌐academiakit.com

**********************************

Не пропускайте да се присъедините и към трансформиращите ни извънкласни обучения за деца 2022/23:

*Школа ПИТАГОР

*Школа Краснопис

*Емоционална интелигентност, обноски и етикет

* Ментална аритметика