Наградени бяха победителите в „Математически тайни и загадки с абакус“ 2021/2022

Кристина Върбанова и Златка Алдженаби

На 1 юни се проведе награждаването на победителите в състезанието по ментална аритметика „Математически тайни и загадки с абакус“ 2021-2022 г. в гр. Пловдив. То беше тържествено организирано в ОУ „Кочо Честеменски“ .
Събитието е под патронажа на заместник-декана на Факултета по математика и информатика в ПУ „Паисий Хилендарски“ – проф. д-р Боян Златанов. Заедно с г-жа Златка Алдженаби – директор на едноименното училище, Кристина Върбанова – основател и автор на програмата по ментална аритметика на Академия КИТ, и доц. д-р Боян Златанов – патрон на състезанието, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов тържествено връчи награди от Община Пловдив и призове на отличилите се в трите категории участници.

„Надявам се любовта ви към  математиката да ви помогне  да надградите знанията и уменията си, като ви отведе далеч напред и в други области“, посочи кметът на район „Централен“. Той честити празника на всички деца и им пожела весело и безгрижно лято.

Наградите за класираните на първо, второ и трето място са четци на електронни книги, смарт часовници и безжични слушалки, както и таблет. Един от участниците получи и специалната награда от Академия КИТ – подаръчен ваучер за пълен курс на обучение в „Школа ПИТАГОР„.

Поздравяваме всички участници в състезанието по ментална аритметика „Математически тайни и загадки с абакус“ и пожелаваме приказно и щуро лято, изпълнено с откривателски приключения.