„Школа ПИТАГОР“ онлайн

Школа Питагор Пловдив е и онлайн
 

Стартираме „Школа ПИТАГОР“ вече и онлайн

Алгебрата е езикът на Земята, а геометрията е езикът на Вселената!

Числата управляват вселената.

Питагор

Математиката е лесна и интересна!

„Ако искате да разберете тайните на Вселената, мислете в единици за измерване на енергия, честота и вибрации“.

Никола Тесла

Резултати от обучението:

Развитие на умствените способности и творческия потенциал
Развитие на умствените способности и творческия потенциал. Методиката, базирана на иновативни подходи в обученията за деца, позволява обработването на огромни количества информация за кратко време, поощрява любознателността на децата и развива хармонично и двете полукълба на мозъка – ляво и дясно, съответно логика и креативност.
Развитие на пространствено и системно мислене
Работим със сложни пространствени форми и чертежи, като ги съотнасяме към обкръжаващия свят, така че всяко дете да открие езика на геометрията в природата.
Увереност в собствените сили
Научават се да бъдат самостоятелни. Адаптивни и инициативни. Децата сами избират предизвикателствата си и участват както в екипни задачи и мисии, така в индивидуални предизвикателства. Подобряват презентационните си умения.
Дълбоко разбиране и припознаване на човешките добродетели
Децата  придобиват желание да развиват добродетелите в себе си и да достигнат до осъзнаване на взаимосвързаността на всичко в света им. Изграждат чувство за справедливост и честност.

Основни точки в програмата на обучението са:

  • Какво е в основата на математиката. Как тя е свързана с всичко около нас – природата, съвършените числа, значенията на числата сами по себе си, древните числа на маите, Китай, Египет. Съответствие на числата с човешките добродетели.
  • Какво представлява геометрията – съвършени геометрични тела – тетраедър, куб, октаедър, икосаедър. (Чертаем с пергел и сглобяваме геометрични тела.)
  • Как се проявяват числата в музиката. Музиката и небесните тела.
  • Числата и небесните тела. Космология

Продължителност: 2 месеца

  • 8 занятия по 1,30ч.( 2 учебни часа по 45 мин.)
  • Веднъж седмично

За кои възрасти е подходяща Школата?

  • от 9г. до 18г.

Школата на Питагор в Древността е била най-богатата на знания система, която някога човешкият ум би могъл да създаде с цел усъвършенстване на човешкия род. Школата е призовавала към човешко усъвършенстване, добродетелта била в основата на препо3даване и чрез навика се затвърждавала по най-силен начин.

Ако желаете и Вашето дете да посети „Школа Питагор“, свържете се с нас

Академия КИТ , тел.0893872851

Facebook: Академия КИТ