Работилници през януари: среща на изкуство, математиката и инженерство

STEM работилници Пловдив януари 2024

С нетърпение обявяваме серията от три вълнуващи откривателски работилници, които ще се проведат през месец януари 2024 година в Академия КИТ. Фокусираме вниманието на учениците отново върху приложното знание – STEAM (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) занятия, които съчетават математика, изкуство и изследване на исторически постижения на велики умове като Архимед и много други.

Едва ли има по-вълнуващ начин децата да започнат новата година. Интердисциплинарните работилници предлагат уникално съчетание от древно и съвременно знание. Всяка от тях ще представи различни аспекти на науката, математиката и изкуството, обединявайки ги в едно необикновено образователно преживяване.

Ето програмата на работилниците, като представяме най-напред ТОП работилницата на месеца:

Изработка на ФЛЕКСАГОН| Космическа геометрия

📅 13.01.2024 г., събота
⏰ 10:30 – 12:00 ч.

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
👨‍🎓Подходящо за: ученици 7-13 г.

Работилница за деца Флексагон STEAM

Иска ли Вашето дете да разбере геометричните чудеса на космоса? Заповядайте на увлекателната ни 🧩ТОП работилница за месец януари 2024 г., посветена на изработката на флексагон – страхотна, загадъчна и завладяваща геометрична структура!
🌈Флексагонът е удивителна математическа структура, която разкрива тайните на пространството и времето чрез своите необичайни свойства. В тази работилница децата от 7 до 13 години ще се потопят във вълнуващия свят на флексагоните и ще научат как да създадат свой собствен.
🧩Чрез игрови експерименти и увлекателни факти за космическата геометрия, ще разберем как флексагоните се променят и разкриват различни образи, като изследваме техните удивителни възможности.
🧩Всеки участник в работилницата ще има възможност за създаване на собствен пъстър флексагон, което ще разшири въображението и уменията на малките ученици.
Не пропускайте тази уникална възможност да се потопите в геометричния свят на флексагоните и да откриете тайните, които те крият за нашата вселена!

✏️Само с предварително записване!
📞0878 15 50 50
🕒Местата са ограничени!
Очакваме ви с нетърпение, за да се потопим заедно в космическата геометрия!

Работилница „Антигравитация“ | ТЕНСЕГРИТИ

📅 20.01.2024 г., събота
⏰ 10:30 – 12:00 ч.

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
👨‍🎓Подходящо за: ученици 7-13 г.

Математическа работилница Тенсегрити

Повторното представяне на работилницата е за всички, които искаха, но не успяха да се включат през декември. Това е и възможност за нови участници да дойдат и да се потопят в тайните на антигравитационните скулптури “Тенсегрити”!

🌈✨По време на работилницата ще въведем децата в удивителния свят на инженерството и баланса, използвайки принципите на тенсегрити. С помощта на подръчни материали, децата ще създадат свои уникални антигравитационни скулптури, които изглеждат на пръв поглед невъзможни – те се поддържат чрез перфектно постигнато равновесие. 🎨🌐
Работилницата не е просто въведение в инженерството, а е и истинско приключение в изследване на тайните на правилните структури и баланса. Всеки участник ще си тръгне със своя собствена инженерна структура и нова доза любопитство за физиката зад антигравитационните явления. 🌟🛰️
Заповядайте в „Академия Кит“ за едно вълнуващо и образователно приключение, където науката е забавна, а творчеството разцъфва! 🚀😊🔬

„Стомахион на Архимед“ | Най-древният геометричен пъзел

📅 28.01.2024 г., неделя
⏰ 10:30 – 12:00 ч.

🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
👨‍🎓Подходящо за: ученици 7-13 г.

STEM работилница Стомахион

🌈Вече знаете, че Архимед е представител на удивителното древно знание. А знаете ли, че великият математик създава най-древния познат геометричен пъзел!? Една загадъчна игра, която носи името „Стомахион“. Искате ли да се потопите в тайните на древното познание и да създадете собствен стомахион? Каним всички на нашата увлекателна работилница, в която ученици от 7 до 12 години ще открият чудесата на тази стара игра!

В тази работилница ще научите за удивителния свят на древното познание чрез интересни факти за Архимед и неговата игра „Стомахион“. Всеки ученик ще има възможността да изработи свой собствен пъзел, разгадавайки загадките и предизвикателствата, които тази геометрична загадка предлага.
Стомахионът е пъзел, съставен от различни геометрични фигури, който предизвиква ума и въображението. В специализираната ни работилница децата ще надградят логическото мислене и творчеството си, докато създават и изследват древната геометрична мистерия.
Не пропускайте възможността да се потопите в света на древното знание и да отнесете вкъщи изработената от вас самите забавна геометрична игра.

С януарските работилници за ученици Академия КИТ предлага уникални възможности за учене и експериментиране, като вдъхновява участниците да изследват и разкриват вълнуващи страни на науката и математиката. Регистрацията е отворена за всички с желание за нови знания и изживявания. Запазете място за своето дете и се присъединете към нашата иновативна образователна пътечка!

Не пропускайте възможността да се потопите в древните тайни на науката и математиката и да изградите впечатляващи модели чрез практическо участие в работилниците през януари 2024 година в Академия КИТ.

Очакваме ви с нетърпение!

✏️Само с предварително записване!
📞0878 15 50 50
🕒За участие на училищни и други групи е нужно предварително да се свържете с нас, тъй като местата са ограничени.