Работилници през февруари – откриваме и творим заедно, учим заедно!

Работилници за деца февруари 2024

🌟 Влезте в света на творчеството, науката и красотата с Академия КИТ през февруари! 🌈

Добре дошли в месеца на вълнуващите работилници в Академия КИТ! Февруари ще бъде изпълнен с творчество, учене и интересни открития за малки и големи. С букет от опитни учители и ментори и вдъхновяващите теми, ще проведем с децата Ви разнообразие от работилници, които ще завладеят умовете и сърцата им.

Мили дами, майки на невероятни деца, за първи път имаме и нещо ексклузивно само за вас, и то в красива петъчна вечер! Четете нататък.

„Световен ден на числото на Ойлер“

ТОП работилницата ни този път е в сряда, има защо!

ТОП Работилница за ученици февруари

Тя е първа в поредицата ни, посветена на 3 световни дати в математиката. Ето тук са всички подробности за нея и останалите 2 за тази година. Започваме месеца с весели математически предизвикателства, вдъхновени от великия математик Леонард Ойлер.

🧩📢Събираме се, за да празнуваме вълнуващите страни на математиката в дните на 3 от световните математически числа – основен фундамент на Школа ПИТАГОР, която доказва, че чрез забавление и изследване се развива голямата любов към математиката.
Заповядайте на увлекателната ни практико-приложна математическа работилница в чест на числата:
🌀 Ден на числото на Ойлер: Вдъхновени от великия математик Леонард Ойлер, откриваме тайните, които ученият майсторски изследва. Ще разшифроваме сложните числа по забавен начин, като се съсредоточим специално върху едно от трите основополагащи числа, отговорни за всичко, което е било, е и ще бъде в нашия свят.
Децата ще разберат кой е Ойлер, ще решават задачи без да разберат, че решават задачи, с кръговете на Ойлер.
🗓️ Кога: 07.02.2024 г., 18:00-19:30
🏫 Къде: Академия КИТ
👨‍🎓Подходящо за: ученици 7-13 г.
✏️Само с предварително записване!
📞0878 15 50 50
🕒Местата са ограничени!

Очакваме ви с нетърпение, за да се потопим заедно в космическата геометрия!
***********
Очаквайте информация или направо се запишете и за следващите ключови дати на числата в Академия КИТ:
🌀 Ден на числото Пи (Pi): Потапяме се в магията на безкрайността с числото Пи! Ще проведем увлекателни експерименти и задачи, за да открием тайните зад тази привлекателна математическа константа.
🗓️ Кога: Ако не можете да отгатнете датата, позвънете ни, за да се запишете в работилницата 👨‍🎓

🌀 Ден на Фибоначи: Вървим по стъпките на Фибоначи и откриваме удивителния свят на числовите редици! Ще има занимания, които ще ви въведат в тайните на златното сечение.
🗓️ Кога: Ако не можете да отгатнете датата, позвънете ни, за да се запишете в работилницата 👨‍🎓
––––
📚 Специализирани математически работилници: Присъединете се към нашите занятия, където опитът и забавлението се сливат в едно. Разширете своите математически хоризонти чрез интерактивни и образователни занимания.
📆 Запазете датите в календара си и се присъединете към нашето математическо пътешествие! 🌐🔢

🖋️ Релакс практика по калиграфия за удивителни майки

За първи път отваряме врати за възрастни! Заповядайте на релаксираща практика по калиграфия, предназначена специално за възхитителните майки.

Урок по калиграфия за майки

🖌️✨Заповядайте на изключителна практика в света на красивото писане! 🌟Ексклузивно отваряме врати за родители, затова побързайте да се запишете. Броят на местата е ограничен.
✨Академия КИТ Пловдив ви кани на еднократен и силно вдъхновяващ бутиков курс, предназначен специално за вас – удивителните жени, които разбират силата на естетиката.

📝 „Изкуството на Краснописа“ 📝
Присъединете се към нас за два часа и половина, за да бъдете погълнати в магията на модерната калиграфия и изящното писане. Ще се потопите в изкуството на красивото писане и ще научите базовите техники, с които да разкриете тайните за създаване на прекрасни писмени форми.

🌟 За вас е, защото: 🌟

Ще практикувате не само техники на красиво писане, но и ще разкриете насладата от естетическото и моралното възприятие. Школа Краснопис на Академия КИТ е замислена отвъд усвояването на технически умения, но и за да насърчава развитието на вътрешната красота и нравствеността чрез изкуството на писането и любовта към езика.

🌺 Време само за вас 🌺

Споделете със себе си нещо уникално! Грабнете скъпоценно време да се разтворите в нещо красиво. Почувствайте магията, през която преминават и децата, които са част от истински вдъхновена общност, включваща практическо обучение отвъд скучния стандарт. Насладете се и на пауза с хубав чай или чаша вино и открийте възможността да се запознаете с други дами на вашата честота.

🖌️ Автентичност 🖌️
Специално подбраните китайски туш, Шекспирово перо и други калиграфски инструменти ще ви помогнат да се откъснете от ежедневието и да се потопите в изтънчената красота на писането. Изживейте усещането за вдъхновение, което само автентичните материали и атмосфера могат да ви предложат.

🌟 Отвъд учебния процес 🌟
Важно е да имате предвид, че Школа Краснопис в Академия КИТ Пловдив не преподава само технически умения, но също така насърчава творчеството и развитието на конкретни нравствени теми във всяка среща с ученици. Убедени сме, че изграждането на характер и морал е важна част от израстването на всяко дете и възрастен.

🗓️ Кога: 09.02.2024, петък, 18:00 – 20:30 ч.
📍 Къде: Академия КИТ Пловдив
⏰ Продължителност: 2 часа и половина
👨‍👩‍👧 За кого е подходящо? – За удивителни майки, ниво начинаещи. Ако желаете да се включите със своя/и приятелка/и, ние нямаме нищо против, дори ще получите отстъпка. Добре дошли сте да заявите и тяхното участие.
💲 Цени:
Индивидуално участие: 80 лв.
Участие с поканена от вас приятелка: 140 лв. за двете.

🌟 Местата са силно ограничени! Не изпускайте това вълнуващо споделено приключение в света на красивото писане! Запишете се още сега и открийте удоволствието от творчеството и усещането за красота във всяка буква, дума и мисъл, която изписвате.
За регистрация и повече информация, свържете се с нас.
☎️ 0878 15 50 50
С нетърпение очакваме да споделим красота, смисъл и изключителна обстановка с вас и вашите вдъхновени деца!

🔍 Стомахион на Архимед | Изработка на най-древния геометричен пъзел

Работилница пъзел стомахион

Пожелахте да повторим скоро. Заповядайте! Отправяме се отново в света на геометрията и изкуството с изработката на „Стомахион на Архимед“, най-древния геометричен пъзел с дълга история.

🌈Вече знаете, че Архимед е представител на удивителното древно знание. А знаете ли, че великият математик създава най-древния познат геометричен пъзел!? Една загадъчна игра, която носи името „Стомахион“. Искате ли да се потопите в тайните на древното познание и да създадете собствен стомахион? Каним всички на нашата увлекателна работилница, в която ученици от 7 до 12 години ще открият чудесата на тази стара игра!
Очакваме ви с нетърпение!
🗓️ Кога: 18.02.2024 г. – 12:30-14:00 ч.
🏫 Къде: Академия КИТ (ул. “Свети Климент” 8)
✏️Само с предварително записване!
📞0878 15 50 50
🕒Местата са ограничени!
В тази работилница ще научите за удивителния свят на древното познание чрез интересни факти за Архимед и неговата игра „Стомахион“. Всеки ученик ще има възможността да изработи свой собствен пъзел, разгадавайки загадките и предизвикателствата, които тази геометрична загадка предлага.
Стомахионът е пъзел, съставен от различни геометрични фигури, който предизвиква ума и въображението. В специализираната ни работилница децата ще надградят логическото мислене и творчеството си, докато създават и изследват древната геометрична мистерия.

Не пропускайте възможността да се потопите в света на древното знание и да отнесете вкъщи изработената от вас самите забавна геометрична игра.
За резервации и информация, моля, свържете се с нас на 0878 15 50 50.

🏛️ „Фибоначи и златното сечение в Панагюрското златно съкровище“

Работилница Фибоначи и златно сечение в Панагюрското съкровище

В партньорство с Регионален археологически музей в Пловдив, ви каним на безплатна интердисциплинарна работилница, вдъхновена от историята и числата.

Вижте детайли и начин на записване ТУК:
Място: РАМ Пловдив, 10:00-11:30 ч.

🌸 „3D цветя от пухкави телчета“ – Работилница по приложни изкуства

приложни изкуства 3d цветя с пухкави телчета

🌈 Да създадем магия с пухкави телчета! Поканете вашите малчугани на вълнуваща работилница по изработка на 3D цветя. Ще съчетаем въображението си с изкуството и ще създадем уникални цветни творения от пухкави материи. Този красив творчески опит ще развие фини технически умения и въображението на вашите деца, като ги потопи в света на изкуството и ръчната изработка.
📅 Дата и час: 25 февруари (неделя), 12:30-14:00 ч.
📍 Място: Академия КИТ
👧👦 Възраст: Подходящо е за малки и големи.
📞 Записване: 0878 15 50 50.

✨ Не изпускайте възможността да създадете специални спомени с вашите деца! Очакваме ви с нетърпение във вълнуващата работилница на Академия КИТ – мястото, където се забавляваме и учим заедно! ✨

✂️Заниманията с приложни изкуства са забавни и полезни едновременно! Ще разкажем за това, ще преоткрием своето въображение и научна мисъл през изненадващ ръчен труд и творческа емоция с вдъхновяващата г-жа Рина!
Всички видове художествено-творчески дейности са свързани с важни психични, физически и социални процеси:
• Подобряват естетическото възприятие, образното мислене, въображението;
• Изострят вниманието и паметта и вземането на решения;
• Подобряват фината моторика, сръчността, координацията очи – ръце;
• Учат децата да ценят изкуството и културата;
• Подобряват себеизразяването, общуването и увереността;
Чрез стимулиране активността при развитието на изобразителните способности изкуството обогатява като цяло естетическото, познавателното, интелектуалното и творческото развитие на децата. Постепенно тяхната чувствителност към красотата се обогатява и се пренася във всяка друга дейност.
Обадете се и на приятел и побързайте да резервирате участие поради ограничението в работните места.
☎️ 0878 15 50 50

Не пропускайте възможността да се потопите в този творчески месец с нас. Запишете се в нашите работилници и подарете на децата незабравими моменти на учене и забавление!

🌈 Академия КИТ – Творим заедно, учим заедно! 🌟
📞0878 15 50 50

🕒За участие на училищни и други групи е нужно предварително да се свържете с нас, тъй като местата са ограничени.