След числата на Фибоначи в Панагюрското съкровище с Академия КИТ и РАМ Пловдив

Работилница в археологически музей с Академия КИТ

Проведе се първата работилница в рамките на изключителна по рода си образователна партньорска програма, в която Академия КИТ и Регионален археологически музей Пловдив ще предоставят на учениците от 9 до 15 години високоефективно интердисциплинарно STEAM приключение, фокусирано върху точните науки и тяхната връзка с история, архитектура, изкуство и бит.

Математика, история и изкуство вдъхнови десетки ученици

С радост споделяме, че съботното занятие, проведено в това партньорство беше олицетворение на едно своеобразно обогатяващо единение между математика, история и изкуство. Разкрихме вълнуващия свят на Числата на Фибоначи и Златното сечение в контекста на Панагюрското златно съкровище и по-специално – в неповторимата златна фиала.

С участието на ученици от различни училища и градове, събитието изпълни вдъхновяващото пространство на РАМ Пловдив с ентусиазъм и откритост към знание. Учениците откриха не само богатството на нашата културна история, но и връзката й с математиката и смисъла на изучаването на тези учебни дисциплини. Удовлетворени сме, че заедно с екипа на Регионалния археологически музей създадохме образователен опит, който ще остави дълготрайни следи в ума на участниците.

Благодарим на всички, които споделиха своя интерес и страст към знанието.
След този ден очакваме с нетърпение още много вълнуващи и обогатяващи ума и духа срещи в бъдеще!
Следете за следващите ни съвместни работилници с РАМ Пловдив през цялата година на уебсайта ни academiakit.com, на Фейсбук страницата ни, както и като се абонирате за известия в YouTube и ТикТок каналите на Академия КИТ.

Повече за целта и съдържанието на работилницата може да прочетете във „Фибоначи и Златното сечение в Панагюрското Златно съкровище“ в Регионален археологически музей Пловдив.

Работилница Фибоначи и златно сечение в Панагюрското съкровище


Научете тук за:

ШКОЛА ПИТАГОР

и защо е подходяща за Вашето дете:

Безплатен пробен урок в STEM Школа ПИТАГОР Пловдив